NORMANS BAY


 Status: Planning Approved May 2017
 

Location: Normans Bay, Pevensey
 

Client: Private
 

Value: Confidential
 

Area: 125sq/m

The house at Normans Bay is a new build on the site of an existing dwelling, situated on the edge of a shingle beach, close to a Martello Tower.

 

Finished in a light grey / white brick and standing seam metal roof, the building is simple, solid, robust, and a gentle departure from the traditional domestic forms of the surrounding area. 

 



The arrangement and relationship of the internal spaces have been developed to allow the occupants to move seamlessly through the building. Window and roof openings have been designed to create a feeling of isolation, and provide a combination of seascape and landscape views and varying levels of natural daylight.